Джак България ЕООД – Национално състезание „Млади таланти в модата“

На 12.05.2021 г. се проведе официалното награждаване на победителите в Националното състезание „Млади таланти в модата“. Ученици от 16 професионални гимназии от цялата страна се състезаваха за призовите места в четири категории. Проектите на тема „Сезони“ се оценяваха от тричленно жури.

Най-много призови места спечелиха младите таланти от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост –
гр. Попово. Отборът на училището се класира на първо място в категория „Цялостно творчество“. Александра Недялкова зае първо място в категория „Модно ревю“, а Мелис Сюлманова – в категория „Сръчни ръце“. Младите таланти бяха отличени и от Българска асоциация за текстил, облекло и кожи. Отборът получи професионална шевна машина с марка – JACK, модел А4Е-Q, спонсорирана и връчена от Джак България ЕООД, член на БАТОК.

Наградата беше връчена от управителя на фирма Джак България ЕООД – Милен Василен. Отбора получи един от най-новите модели професионална шевна машина JACK.

На второ място в категория „Модно ревю“ се класира Весимира Костадинова от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – гр. Варна, а на трето място – Мая Чичова от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ – гр. София. В категория „Сръчни ръце“ второ място спечели Ивайла Миланова от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – гр. Русе. Михаела-Хюлия Бакалова от Професионалната гимназия по моден дизайн – гр. Велико Търново зае трето място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.